ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Εύβοια

Γιάννης Καλαβρής: “SOS εκπέμπουν οι εργαστηριακοί γιατροί και της Εύβοιας. “

Έλαβα πριν λίγες ημέρες μια τεκμηριωμένη επιστολή από τον ιατρικό σύλλογο Εύβοιας η οποία επισημαίνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαστηριακοί γιατροί.
Σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι πολλοί ιατροί που διατηρούν εργαστήρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης που θα χειροτερεύσει, ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για κίνδυνο χρεοκοπίας τους .
Rebate και claw back ,τους έχουν εξαθλιώσει , ενώ διαμαρτύρονται για τη μη εφαρμογή των νομοθετημένων διαγνωστικών πρωτοκόλλων και τον έλεγχο επί συνταγογράφησης.
Ζητούν διαγραφή του τεχνητού χρέους που τους έχει επιβληθεί , real time έλεγχο που θα αποτρέψει την πλασματική συνταγογράφηση , συλλογικές συμβάσεις για τους ιατρούς , αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία, ενώ επισημαίνουν και πολλά άλλα ειδικότερα ζητήματα.
Είναι προφανές ότι ως νέος άνθρωπος είμαι υπέρμαχος του διαλόγου , έτσι θλίβομαι που ένας επιστημονικός κλάδος της χώρας μου δεν εισακούγεται .
Σε κάθε περίπτωση, εγώ προσωπικά αλλά και στο κίνημα μου είμαστε διαχρονικά υπέρ της ανάπτυξης ενός Δημόσιου, Εθνικού Συστήματος Υγείας με καθολική κάλυψη του πληθυσμού.
Επιδιώκουμε την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου υπηρεσιών με ενιαίες παροχές και εγγυημένη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες για τον πολίτη.
 Η αξιοποίηση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών του ΕΣΥ, της περιουσίας του ελληνικού λαού, αποτελεί προτεραιότητα. Τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος, όμως, τον εξασφαλίζει η εγγύηση της κάλυψης του κόστους νοσηλείας με δημόσια δαπάνη όπως προφανώς δημόσια δαπάνη θα πρέπει να καλύπτονται και οι απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις.
Στέκομαι στο πλευρό του ιατρικού συλλόγου Εύβοιας , και δηλώνω ότι είμαι έτοιμος να διεκδικήσω κάθε τι που προάγει τη δημόσια υγεία , και εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση όλων όσων στηρίζουν το Ε.Σ.Υ.
Υποστηρίζω σθεναρά την αύξηση της χρηματοδότησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αύξηση της χρηματοδότησης με τη διάθεση του 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την υγεία και τις κοινωνικές υποδομές, όπως διακηρύσσει εξάλλου και η παράταξή μας.
Share on

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart